Włoskie ciasto 12 łyżek zaskoczy każdego swoim smakiem. Jest puszyste, leciutkie i wilgotne po upieczeniu. Poznaj przepis.
Ciasto 12 łyżek po włosku to pyszny i szybki pomysł na deser, który przygotujesz w kilka minut. Składniki są łatwo dostępne, a wykonanie banalne. Poznaj przepis, który znajduje się poniżej.
Włoskie ciasto 12 łyżek – przepis
Składniki:
(tortownica 20 cm)
» 3 jajka
» 12 łyżek: cukru, oleju, mleka, mąki
» skórka i sok z połowy cytryny
» 11 g proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Jajka wbij do miski, następnie zmiksuj na puszystą masę. Dodaj olej, mleko, mąkę, skórkę i sok z cytryny, a potem proszek do pieczenia. Zmiksuj tylko do połączenia składników i przelej masę do tortownicy wysmarowanej masłem. Piecz ciasto w 180 stopniach przez około godzinę do suchego patyczka. Smacznego!