REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaWłoskie ciasto 12 łyżek. Niezwykle puszyste, lekkie i wilgotne

Włoskie ciasto 12 łyżek. Niezwykle puszyste, lekkie i wilgotne

włoskie ciasto 12 łyżek
YouTube Screen | recettes de cuisine

Włoskie ciasto 12 łyżek zaskoczy każdego swoim smakiem. Jest puszyste, leciutkie i wilgotne po upieczeniu. Poznaj przepis. 

REKLAMA

Ciasto 12 łyżek po włosku to pyszny i szybki pomysł na deser, który przygotujesz w kilka minut. Składniki są łatwo dostępne, a wykonanie banalne. Poznaj przepis, który znajduje się poniżej.

Włoskie ciasto 12 łyżek – przepis

Składniki:
(tortownica 20 cm)

» 3 jajka
» 12 łyżek: cukru, oleju, mleka, mąki
» skórka i sok z połowy cytryny
» 11 g proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Jajka wbij do miski, następnie zmiksuj na puszystą masę. Dodaj olej, mleko, mąkę, skórkę i sok z cytryny, a potem proszek do pieczenia. Zmiksuj tylko do połączenia składników i przelej masę do tortownicy wysmarowanej masłem. Piecz ciasto w 180 stopniach przez około godzinę do suchego patyczka. Smacznego!

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA