Włoskie ciasto 12 łyżek. Niezwykle puszyste, lekkie i wilgotne

włoskie ciasto 12 łyżek
YouTube Screen | recettes de cuisine

Włoskie ciasto 12 łyżek zaskoczy każdego swoim smakiem. Jest puszyste, leciutkie i wilgotne po upieczeniu. Poznaj przepis. 

REKLAMA

Ciasto 12 łyżek po włosku to pyszny i szybki pomysł na deser, który przygotujesz w kilka minut. Składniki są łatwo dostępne, a wykonanie banalne. Poznaj przepis, który znajduje się poniżej.

Włoskie ciasto 12 łyżek – przepis

Składniki:
(tortownica 20 cm)

» 3 jajka
» 12 łyżek: cukru, oleju, mleka, mąki
» skórka i sok z połowy cytryny
» 11 g proszku do pieczenia

REKLAMA

Przygotowanie:

Jajka wbij do miski, następnie zmiksuj na puszystą masę. Dodaj olej, mleko, mąkę, skórkę i sok z cytryny, a potem proszek do pieczenia. Zmiksuj tylko do połączenia składników i przelej masę do tortownicy wysmarowanej masłem. Piecz ciasto w 180 stopniach przez około godzinę do suchego patyczka. Smacznego!

REKLAMA

Podziel się: