Przepyszne ogórki małosolne są wyśmienitą przekąską. To smaczny dodatek do pieczywa, dań obiadowych i nie tylko. Aby wyszły rewelacyjne, wystarczy dodać pewien sekretny składnik.
Ogórki małosolne to lubiana i zdrowa przekąska. Zawierają witaminy C i E, magnez, fosfor oraz potas, nazywane są także naturalnym probiotykiem. Warto je spożywać, bo wzmacniają odporność i wspomagają trawienie. Co dodać do ogórków, żeby jeszcze bardziej urozmaicić i ulepszyć ich smak? Okazuje się, że wystarczy dodać do nich jeden składnik, a będą chrupiące i niezwykle aromatyczne.
Przepyszne ogórki małosolne – ten składnik sprawia, że są jędrne i chrupkie
Dodaj do ogórków liście wiśni – dzięki nim będą mieć niezwykły smak i aromat oraz będą jędrne i chrupiące. Jeśli nie masz liści wiśni, możesz dodać miód, liście porzeczki lub chilli.
Warto wypróbować tego sposobu, bo ogórki wychodzą przepyszne.