Francuski trik na naleśniki, który musi poznać każdy smakosz. Patent jest niezwykle prosty, nadaje naleśnikom obłędnego smaku i elastyczności.
Naleśniki to danie proste, szybkie i smaczne. Podawane w wielu wariantach – na słodko, ale także w wersji wytrawnej. Jak je przygotować, żeby wyszły idealne? Okazuje się, że jest pewien trik, którego używa się we Francji. Wystarczy podmienić pewien składnik, a naleśniki będą przepyszne.
Francuski trik na naleśniki sprawi, że naleśniki będą idealne
Idealne naleśniki to te lekkie, puszyste, mięciutkie z delikatnie chrupką warstwą. Dzięki patentowi prosto z Francji, naleśniki już zawsze będą wychodzić perfekcyjnie. Cały trik polega na zamianie jednego składnika.
Chodzi tutaj o olej, który najczęściej występuje w przepisach na ciasto naleśnikowe. Wystarczy zamienić go na rozpuszczone masło. Masło sprawi, że naleśniki nie tylko będą elastyczne i lekkie, ale także nada im obłędnego maślanego aromatu. W połączeniu z dodatkami na słodko lub wytrawnie to prawdziwy raj dla podniebienia, bo naleśniki dosłownie rozpływają się w ustach.
Naleśniki maślane – przepis
Składniki:
» 4 jajka
» 1 szklanka mąki pszennej
» 1 szklanka wody gazowanej
» 2 łyżki cukru
» 1 szklanka mleka
» 1 łyżka masła
Przygotowanie:
Wszystkie składniki oprócz masła wsyp do miski. Masło rozpuść w mikrofali, następnie dodaj do pozostałych składników. Zmiksuj, aż nie będzie grudek, a potem odstaw na 15-20 minut, by ciasto odpoczęło. Po tym czasie smaż naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni.
Podawaj z ulubionymi dodatkami, smacznego!