Dodaj odrobinę do pączków, a będą świeże nawet przez kilka dni. Genialny patent, o którym warto wiedzieć, bo dzięki niemu będziesz mógł cieszyć się pysznym smakiem na dłużej.
Pyszne pączki przygotowane samodzielnie smakują najlepiej. Jednak często jest tak, że na drugi dzień nie są już tak lekkie i pulchne, wpływa to też na smak. Kiedyś nasze babcie stosowały niezwykłą metodę, dzięki której pączki smakowały pysznie nawet kilka dni po ich usmażeniu. Sprawdź na czym ona polega i koniecznie zastosuj, a nie pożałujesz.
Dodaj odrobinę do pączków. Pozostaną świeże na dłużej
Do ciasta na pączki dodaj trochę podgotowanych i zmielonych ziemniaków. Dzięki temu nie tylko będą dłużej świeże, ale staną się bardziej pulchne i pyszne. Ale żeby pączki przetrwały więcej niż jeden dzień po usmażeniu trzeba zastosować pewien sprytny trik. Za czasów naszych babć i prababć stosowano metodę papierową – owijano pączki papierowymi torebkami i stawiano w ciemnym miejscu. Na drugi dzień podgrzewano je lekko na parze i dzięki temu znów były mięciutkie. W tym celu warto wykorzystać mikrofalówkę i podgrzać pączki przez kilka sekund.
Jeśli szukasz przepisu na puszyste pączki to zajrzyj tutaj, wychodzą każdemu i są proste w wykonaniu.