Dodaj ten składnik do pasztetu, a będzie idealny w smaku. Poznaj trik, dzięki któremu już zawsze wyjdzie perfekcyjnie aksamitny i kremowy.
Pasztet wielkanocny jest tradycyjnym daniem w Polsce, którego podaje się w święta Wielkanocne. Zwykle przygotowuje się go z mielonej wieprzowiny lub mięsa drobiowego, jajek, cebuli, mleka, bułki tartej i przypraw. Ale co, kiedy wychodzi zbyt zbity i jest pozbawiony wilgoci? Jest na to rewelacyjny patent.
Dodaj ten składnik do pasztetu. Będzie idealnie wilgotny i kremowy
Aby pasztet wyszedł niesamowicie wilgotny, aksamitny i kremowy możesz dodać do niego trochę serka twarogowego lub śmietany. Pomoże to zachować wilgoć i dzięki temu pasztet będzie rozpływać się w ustach.
Pamiętaj jednak, żeby nie kombinować ze zbyt wieloma różnymi składnikami. Może to zmienić całkowicie konsystencję i smak, dlatego zacznij od najmniejszych ilości i próbuj do momentu, aż uzyskasz pożądany smak.
Jeśli szukasz najlepszego przepisu na pasztet to znajdziesz go tutaj. Wychodzi przepyszny!