Biała kiełbasa wychodzi sucha i nie smakuje tak jakbyśmy chcieli? Okazuje się, że jest na to świetny sposób. Sprawdź na czym polega i koniecznie wypróbuj.
Dlaczego biała kiełbasa wychodzi sucha? Istnieje kilka czynników, które o tym decydują. Jest to m. in. przegrzanie, niska jakość mięsa oraz to w jaki sposób jest przechowywana. Mało kto wie, że jest na to pewien genialny sposób. Sprawia, że kiełbasa po ugotowaniu będzie obłędna i soczysta. Sprawdź co trzeba zrobić i zapamiętaj ten patent na dłużej.
Biała kiełbasa wychodzi sucha? Wlej ten płyn, a będzie idealnie soczysta
Biała kiełbasa towarzyszy nam najczęściej w święta Wielkanocne. Powinna być delikatna, wilgotna i soczysta po ugotowaniu czy pieczeniu. Jeśli wychodzi zbyt sucha, to warto zastosować trik z dodatkiem mleka. Wystarczy wlać pół szklanki do gotującej się wody z kiełbasą. Mleko doda nie tylko wilgotności, ale też pysznego smaku. Jeśli chcesz upiec kiełbasę to przed włożeniem jej do piekarnika namocz ją przez pół godziny w mleku.
To rewelacyjny i skuteczny patent kulinarny, który zawsze działa. Dlatego warto o nim pamiętać, zwłaszcza, że święta Wielkiej Nocy zbliżają się wielkimi krokami. Sprawdź też rewelacyjny sposób na wilgotny pasztet domowy. Pisaliśmy o tym tutaj.