Chcesz poprawić odporność organizmu? Pij sok lub jedz surówkę z…

Zawiera zbawienny dla ludzkiego organizmu beta-karoten, który nie tylko wspiera naturalny proces opalania skóry, ale również pozytywnie wpływa na wzrok, problemy skórne czy ogólną odporność.

Marchewka, bo o niej mowa, jest często wciąż jeszcze niedoceniana, mimo że jej jedzenie to same plusy dla organizmu. Przyrządzona z niej i z jabłka bardzo popularna surówka świetnie komponuje się na przykład rybami czy pulpetami oraz z wszelkimi daniami podawanymi z ziemniakami i kaszami. Z kolei sok może stanowić doskonałe uzupełnienie codziennej diety.

Czytaj także:  Psi terapeuta dla strażaków. Bohaterski golden retriever podbija sieć [WIDEO]
 

Marchew jest źródłem witaminy C, tiaminy, niacyny, witaminy B6, kwasu foliowego oraz takich minerałów jak potas, fosfor, potas, sód, wapń, żelazo. Zawarte bowiem w niej flawonoidy zwiększają przepływ krwi do mięśnia sercowego, dzięki czemu możliwa jest prawidłowa praca tego organu. Z kolei znajdujący się w warzywie falkarinol może przyhamować rozwój nowotworu nawet w kilkunastu procentach.

Czytaj także:  Ozdrowieńcy nie mogą być spokojni. Poważne objawy nawet po wyleczeniu!
   

NIE PRZEGAP NAJLEPSZYCH WIADOMOŚCI! → OBSERWUJ NAS W GOOGLE NEWS