REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaDlaczego bułka tarta szybko się przypala? Odpowiedź zaskoczy każdego

Dlaczego bułka tarta szybko się przypala? Odpowiedź zaskoczy każdego

Dlaczego bułka tarta szybko się przypala

Dlaczego bułka tarta szybko się przypala? To pytanie często zadajemy sobie smażąc drobiowe kotlety. Odpowiedź jednego z piekarzy jest zaskakująca, bo mało kto o tym wie. Sprawdź czy ty o tym wiedziałeś.

REKLAMA

Bułka tarta to produkt, którego używamy bardzo często do panierowania. Jednak mało kto zastanawia się nad tym, dlaczego bardzo szybko przypala się podczas smażenia. Odpowiedź piekarza rozwiewa wszelkie wątpliwości i dzięki temu wiemy jakiej bułki tartej powinno się używać.

Dlaczego bułka tarta szybko się przypala? Mało kto o tym wie

Zapytaliśmy jednego z piekarzy, dlaczego bułka tarta potrafi w błyskawicznym tempie się przypalić podczas smażenia. Odpowiedział, że jeśli szybko się przypala, oznacza to, że bułka którą kupiliśmy jest zmieszana z bułką słodką. Dlatego bardzo szybko nasza panierka robi się wręcz czarna, a w smaku jest gorzka.

Piekarz doradził, by bułkę tartą najlepiej przygotowywać samemu – nie wyrzucać dwudniowych bułek, tylko wysuszyć i zetrzeć na tarce lub malakserze. Dzięki temu mamy pewność, że bułka tarta nie jest zmieszana ze słodkimi bułkami.

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA