Dodaj proszek budyniowy do ciasta na naleśniki. Będą niezwykle delikatne!

naleśniki

Naleśniki to danie szybkie, proste i bardzo smaczne, dlatego uwielbia je prawie każdy. Wszyscy stosują klasyczne przepisy na ciasto naleśnikowe. Niektórzy urozmaicają recepturę o wodę gazowaną, ale czy dodawaliście kiedyś proszek budyniowy? Jeśli nie, to koniecznie wypróbujcie przepis na naleśniki z dodatkiem budyniu.

   

Jeśli chcesz wypróbować czegoś nowego i poeksperymentować w kuchni, to idealnie trafiłeś! Naleśniki z dodatkiem proszku budyniowego są niesamowicie smaczne i delikatne, a ich chrupkość sprawia, że ciągle chcemy jeść ich więcej. Można podawać je z różnym nadzieniem i dodatkami. Spróbuj tego przepisu i zaskocz każdego, kto uwielbia naleśniki!

Naleśniki z budyniem – pyszne, chrupiące i delikatne. Poznaj przepis!

naleśniki

Niezwykłą zaletą dodawania budyniu do ciasta naleśnikowego jest to, że można kombinować z ich smakiem. Na przykład możesz zrobić naleśniki truskawkowe, pomarańczowe czy klasyczne – waniliowe. Zapach i kuszący aromat jest niesamowity i bardzo oryginalny.

Zobacz także:  Jak często można jeść jajka? Eksperci mają jednoznaczną opinię
   

Składniki:

» 2 jajka

» 1 szklanka mleka

» 3/4 szklanki wody gazowanej

» 1,5 szklanki mąki pszennej

» 1 łyżeczka cukru

» 1/2 opakowania budyniu (proszek)

» 1 szczypta soli

» 2 łyżki oleju

» Nadzienie: twaróg półtłusty z cynamonem i cukrem, dżemy, konfitury, czekolada.

   

Przygotowanie:

Jajka wbij do miski i ubij przez kilka minut mikserem, a potem dolej wodę, mleko oraz szczyptę soli. Wsyp mąkę, a następnie dodaj cukier i proszek budyniowy. Wszystko zmiksuj, do czasu aż nie będzie grudek.

Wlej do ciasta olej i delikatnie wymieszaj go już drewnianą łyżką. Rozgrzej patelnie i szybkim ruchem wylej porcję ciasta. (Możesz posmarować patelnię odrobiną masła). Każdy placek smaż do czasu zarumienienia się z obu stron.

Po usmażeniu podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

     

Nie przegap najciekawszych artykułów!

OBSERWUJ ShareInfo.pl na Google News