REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaDodaj ten składnik do pasztetu. Będzie niezwykle aksamitny

Dodaj ten składnik do pasztetu. Będzie niezwykle aksamitny

Dodaj ten składnik do pasztetu
Pixabay

Dodaj ten składnik do pasztetu, a będzie idealny w smaku. Poznaj trik, dzięki któremu już zawsze wyjdzie perfekcyjnie aksamitny i kremowy.

REKLAMA

Pasztet wielkanocny jest tradycyjnym daniem w Polsce, którego podaje się w święta Wielkanocne. Zwykle przygotowuje się go z mielonej wieprzowiny lub mięsa drobiowego, jajek, cebuli, mleka, bułki tartej i przypraw. Ale co, kiedy wychodzi zbyt zbity i jest pozbawiony wilgoci? Jest na to rewelacyjny patent.

Dodaj ten składnik do pasztetu. Będzie idealnie wilgotny i kremowy

Aby pasztet wyszedł niesamowicie wilgotny, aksamitny i kremowy możesz dodać do niego trochę serka twarogowego lub śmietany. Pomoże to zachować wilgoć i dzięki temu pasztet będzie rozpływać się w ustach.

Pamiętaj jednak, żeby nie kombinować ze zbyt wieloma różnymi składnikami. Może to zmienić całkowicie konsystencję i smak, dlatego zacznij od najmniejszych ilości i próbuj do momentu, aż uzyskasz pożądany smak.

Jeśli szukasz najlepszego przepisu na pasztet to znajdziesz go tutaj. Wychodzi przepyszny!

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA