Dodaję to do klusek śląskich i wychodzą zawsze mięciutkie jak nigdy. Każdy ma to w swojej kuchennej szafce. Przekonaj się, że to działa, a będziesz robić tak za każdym razem.
Kluski śląskie to popularne kluseczki z dziurką, z ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Aby nie wyszły zbite i twarde, tylko puszyste i miękkie jak chmurka, musisz zastosować patent, z wykorzystaniem jednego produktu. Dodaje on pulchności i lekkości, kluski zawsze wychodzą idealnie.
Dodaję to do klusek śląskich. Są przepyszne
Do masy ziemniaczanej dodaj odrobinę, dosłownie szczyptę proszku do pieczenia lub sody jeśli go nie masz. Nie zmieni to smaku, a polepszy konsystencję i sprawi, że po ugotowaniu będą obłędnie mięciutkie. Z dodatkiem sosu tworzą coś nieprawdopodobnie smacznego. Jeśli szukasz przepisu na kluski śląskie, zajrzyj tutaj. Nie zapomnij o szczypcie proszku do pieczenia!