Fit gofry – lekkie jak chmurka i obłędnie chrupiące. Poznaj przepis!

Fit gofry

Fit gofry można zrobić na śniadanie, lunch albo podać na deser po obiedzie. W smaku są rewelacyjne, a w dodatku niskokaloryczne, więc ten przepis będzie idealny dla osób, które dbają swoją kondycję. 

REKLAMA

Gofry powinny być lekkie i chrupiące, a podane ze świeżymi owocami tworzą niezwykłe połączenie smaków. Dzisiaj przedstawiamy pyszną recepturę na gofry w wersji fit. Ich smak zachwyci każdego smakosza, a nawet tych najmłodszych. Sprawdź i wypróbuj tego przepisu!

Fit gofry – pyszne i niskokaloryczne. Przepis

Fit gofry

Składniki:

Z tego przepisu wyjdzie 6 gofrów owsianych

› 100 g mąki owsianej lub zblendowanych płatków owsianych

› 200 ml mleka migdałowego

› 2 jajka

› 1 łyżeczka proszku do pieczenia

› szczypta soli

› 1 łyżeczka miodu

› 1 łyżeczka oleju rzepakowego

REKLAMA

Przygotowanie:

1. Do dwóch miseczek oddziel żółtka od białek, następnie ubij białka ze szczyptą soli na bardzo sztywną piankę.

2. Do drugiej miski z żółtkami wsyp mąkę owsianą, następnie dodaj proszek do pieczenia, miód oraz olej rzepakowy. Na koniec wlej mleko i zmiksuj całość przez chwilę.

3. Dodawaj do masy ubitą piankę z białek, następnie mieszaj łyżką bardzo delikatnie.

REKLAMA

4. Nagrzej gofrownicę, ale wcześniej nasmaruj ją lekko oliwą, a potem piecz gofry przez około 5 minut.

I gotowe! Możesz podawać je z ulubionymi dodatkami, smacznego!

Podziel się: