schabowy w panierce ziemniaczanej

Kotlety schabowe niewątpliwie należą do klasycznych dań polskiej kuchni. Receptura ich przygotowania w polskich domach może nieco się różnić. Jak długo jednak należy je smażyć?

Kotlety schabowe są ulubionym składnikiem potraw obiadowych wielu osób. Pyszna, chrupiąca skórka i aksamitne mięso to smaki, za które mnóstwo z nas dałoby się wręcz pokroić.

Aby jednak schabowe były idealne, należy dokładnie wiedzieć, jak je przygotować. Wcale nie wystarczy użyć odpowiednio jakościowego mięsa i właściwych porcji pozostałych składników.

Idealnie usmażone kotlety schabowe to takie, które znajdują się na mocno rozgrzanym tłuszczu przez około dwie minuty z każdej strony. Tylko w ten sposób uzyskamy pyszne kotlety.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Cezary K.

Redaktor strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Wiadomości, Kulinaria