Katarzyna Cichopek i surówka z kapusty pekińskiej
fot. Facebook / Katarzyna Cichopek / screen Youtube / Mucio Trabacho

Z pewnością każdy z was jadł kiedyś sałatkę z dodatkiem kapusty pekińskiej. Dziś sprawdzimy, jak ten pyszny obiadowy klasyk przyrządza Kasia Cichopek. Sałatka z jej przepisu to bogactwo smaków i składników, w dodatku zrobicie ją błyskawicznie. Pyszna sałatkowa propozycja spodoba się każdemu zwolennikowi tego typu dań. Sprawdźcie tę recepturę koniecznie.

Sekretem smakowitej sałatki według Kasi Cichopek, jest dodatek popularnego sera feta. Do tego soczysta papryka, pomidory, ogórek i sałatka jest prawie gotowa. Podajemy ją z kremowym sosem na bazie jogurtu naturalnego, majonezu i przypraw. Od takiej kompozycji nikt nie będzie w stanie się oderwać.

Przepis na Kasi Cichopek na sałatkę z kapusty pekińskiej

Składniki:
1 mała kapusta pekińska
1 duży pomidor malinowy
1 żółta papryka
1 zielona papryka
200 g sera feta
1 średni zielony ogórek
pieprz i sól do smaku
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu

Przygotowanie:
Kapustę pekińską myjemy, usuwamy wierzchnie nieapetyczne liście i drobno ją szatkujemy. Przekładamy warzywo do sporego naczynia. Obydwie papryki myjemy, pozbywamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Pomidora i ogórka także myjemy i drobno kroimy. Wszystko wrzucamy do rozdrobnionej kapusty. Fetę odsączamy z zalewy, kroimy w kostkę, łączymy ze składnikami sałatki i mieszamy ją wstępnie. W małej miseczce przyrządzamy sos. Mieszamy jogurt z majonezem, doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą, a następnie przekładamy dip do potrawy i wszystko starannie mieszamy. Sałatkę podajemy od razu po przyrządzeniu. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Smacznego.

Udostępnij:

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę