Pixabay.com

Tatar jest ulubionym przysmakiem wielu sympatyków mięsa. Choć tradycyjną jego wersję zna chyba każdy, to poniższa propozycja może mocno zaskoczyć swoją niecodziennością!

Składniki:

250 g wołowiny (może być ligawa lub polędwica)
1 łyżka oleju roślinnego
2 łyżki zimnej, przegotowanej wody
1 żółtko
2 kiszone ogórki
1 czerwona cebula
½ szklanki pieczarek

Sposób przygotowania:

Wołowinę na 15 minut wkładamy do zamrażarki. Potem ją dokładnie siekamy, przekładamy do miski, dolewamy olej oraz wodę. Solimy i pieprzymy. Formujemy jednolitą masę i układamy na talerzy. Jajko sparzamy wrzątkiem i dodajemy żółtko na środek tatara w zagłębienie. Boki tatara obkładamy drobno posiekanymi pieczarkami, ogórkiem i cebulą.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Cezary K.

Redaktor strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Wiadomości, Kulinaria