Najlepszy przepis na tatar. Zrobi go każdy!
Tatar jest ulubionym przysmakiem wielu sympatyków mięsa. Choć tradycyjną jego wersję zna chyba każdy, to poniższa propozycja może mocno zaskoczyć swoją niecodziennością!
REKLAMA
Składniki:
250 g wołowiny (może być ligawa lub polędwica)
1 łyżka oleju roślinnego
2 łyżki zimnej, przegotowanej wody
1 żółtko
2 kiszone ogórki
1 czerwona cebula
½ szklanki pieczarek
REKLAMA
Sposób przygotowania:
Wołowinę na 15 minut wkładamy do zamrażarki. Potem ją dokładnie siekamy, przekładamy do miski, dolewamy olej oraz wodę. Solimy i pieprzymy. Formujemy jednolitą masę i układamy na talerzy. Jajko sparzamy wrzątkiem i dodajemy żółtko na środek tatara w zagłębienie. Boki tatara obkładamy drobno posiekanymi pieczarkami, ogórkiem i cebulą.
REKLAMA