REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaPodałam sałatkę Hollywood na przyjęciu. Ciotki oszalały na jej punkcie

Podałam sałatkę Hollywood na przyjęciu. Ciotki oszalały na jej punkcie

sałatka z ogórkiem
fot. screen Youtube / @ZuTischbeiKsenia

Urodziny, niedzielne spotkania z rodziną, chrzciny, rocznica ślubu – każda okazja jest dobra, aby przygotować sałatkę Hollywood i poczęstować nią swoich gości. Przypadnie do gustu każdemu smakoszowi. Jest lekka, różnorodna, chrupiąca i ciekawa w smaku. Składa się z samych wartościowych składników, które są kopalnią mikroelementów. Wpływają korzystnie na skórę i pozwalają zachować młodość na dłużej. W dodatku nie tuczą. Przepis na sałatkę Hollywood jest nie do odrzucenia.

REKLAMA

Sałatka Hollywood to tylko 7 składników i 15 minut pracy

Po sałatkę Hollywood z pewnością sięgają gwiazdy estrady. To bomba witaminowa, która jest jednocześnie smaczna i sycąca. Latem nic nie sprawdza się w letnim jadłospisie lepiej niż wszelkiego rodzaju sałatki. Dzisiejsza kompozycja składa się z soczystej kukurydzy i chrupiącego ogórka. Dodatkowo została naszpikowana zieleniną. Jej smak równoważy sok z limonki. To dobrze dopasowany komplet, który apetycznie wygląda na talerzu.

Wskazówka:
Jeśli nie masz w zasięgu ręki świeżej kolby kukurydzy, użyj tej z puszki. Możesz ją też zastąpić groszkiem konserwowym.

Przepis na sałatkę Hollywood

Lista składników:
» 3 duże ogórki gruntowe (ew. 1 szklarniowy),
» kolba kukurydzy (ew. kukurydza lub groszek z puszki),
» 1 łyżka oleju kokosowego,
» odrobina soli,
» sok z limonki,
» pół łyżeczki pokrojonej kolendry,
» 2 łyżki pokrojonego koperku.

REKLAMA

Przygotowanie sałatki:
Z kolby kukurydzy wydobywamy ziarna. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i smażymy na nim kukurydzę przez 3 minuty.

Płuczemy ogórki i kroimy w solidne talarki, a potem w ćwiartki. Przekładamy je na patelnię i smażymy następne pół minuty.

Całość przenosimy do naczynia i doprawiamy solą, odstawiamy do wystygnięcia.

REKLAMA

Sałatkę zalewamy sokiem limonkowym i posypujemy zieleniną, mieszamy. Serwujemy tuż po przyrządzeniu. Możemy kompozycję schłodzić i dopiero potem podawać, np. do obiadu. Smacznego.

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Justyna
Absolwentka Dietetyki, a obecnie redaktorka w serwisie ShareInfo.pl. Prywatnie miłośniczka zdrowej kuchni i aktywnego trybu życia. Uwielbiam odkrywać tajniki gotowania, interesuje się zwierzętami, ziołolecznictwem i ogrodnictwem. Na swojej działce uprawiam różne gatunki warzyw i owoców. Tworzenie artykułów z różnych dziedzin to moje hobby i z chęcią się tym zajmuję.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA