Przechowujesz pomidory w ten sposób? To często popełniany błąd

Przechowujesz pomidory

Przechowujesz pomidory na blacie w kuchni, ale szybko miękną? Ten problem dotyka większości osób dosyć często, ale jest na to sposób, który sprawi, że pomidory nie zmiękną i nie popsują się w zbyt szybkim tempie. 

REKLAMA

Po zakupie pomidorów w sklepie często je wypakowujemy z reklamówki i kładziemy na blat lub talerzyk. Jeśli jest ich większa ilość to myślimy, że muszą być zjedzone dość szybko, bo inaczej zmiękną i w efekcie zepsują się. Ale okazuje się, że jest na to sposób, a wiele osób popełnia jeden niespodziewany błąd, który skraca ich świeżość. Sprawdź, czy też go popełniasz i koniecznie go wyeliminuj, a nie pożałujesz.

Przechowujesz pomidory w ten sposób? Skracasz ich świeżość

Przechowujesz pomidory

Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, że to, w jaki sposób kładziemy pomidory na blacie ma duże znaczenie. Dotyczy to przede wszystkim tych pomidorów, które posiadają jeszcze łodygi, ale nie tylko.

Czytaj także:  Korozję na karoserii auta pokonałam tym. Zniknęła bez śladu

REKLAMA

Błędem jest przechowywanie pomidorów szypułkami do dołu. Przez to często robią się szybko miękkie, przedojrzałe, psują się i nie da się ich pokroić. Jak więc zachować ich świeżość na dłużej i jak je przechowywać prawidłowo?

To prosty, ale niezawodny i rewelacyjny sposób, który musi poznać każdy. Wystarczy, że umieścisz pomidory w jednym rzędzie szypułkami do góry. Dzięki temu będą pyszne i nie zmiękną w ciągu kilku dni.

Przechowujesz pomidory

Udostępnij:

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Google News.