Idealny biszkopt
YouTube | Natashas Kitchen

Idealny biszkopt to marzenie każdego, kto uwielbia spędzać czas na wypiekach. Puszysty i wyrośnięty świadczy o tym, że osoba przygotowująca go, ma talent do kulinariów. Często jednak biszkopt jest dość kapryśny i zaraz po wyjęciu z piekarnika opada. Jak się przed tym ustrzec?

Wypróbuj ten sposób!

Oczywiście wszyscy, którzy uwielbiają spędzać czas przy wypiekach, doskonale znają zasady pieczenia biszkoptu. Białka muszą być ubite na sztywną masę. Nie wolno dodawać za dużej ilości mąki, a sam biszkopt pieczemy w formie, którą uprzednio wyłożyliśmy papierem do pieczenia.

Jednak zdarza się, że mimo trzymania się wszystkich porad, nasz biszkopt i tak opadnie. Sekret tkwi w jednym składniku, który bez wątpienia uratuje całą sytuację. Mowa tutaj o occie!

Idealny biszkopt!

Aby uzyskać perfekcyjnie wyrośnięty biszkopt, ocet mieszamy z żółtkami oraz proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy i porcjami dodajemy do ubitych wcześniej białek.

Możemy być pewni, że ani smak, ani zapach octu nie przejdą do ciasta. Jednak dodatek octu sprawi, że biszkopt będzie idealnie wyrośnięty, a nasi goście nie będą mogli powstrzymać się od zachwytów, nad własnoręcznie przygotowanym tortem!

Udostępnij:

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę