Sekretem idealnego domowego popcornu jest folia aluminiowa

Popcorn to coś więcej niż przekąska. Wiele osób nie może mu się oprzeć. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, ale jak zrobić ten idealny, aby smakował jak najlepiej?

W serwisie YouTube, producent wideo Polygon, Brian David Gilbert, opublikował na swoim kanale film o „pepcorn”, charakterystycznej miksturze, która wykorzystuje chrupiące chili Lao Gan Ma i gochugaru, aby uzyskać pikantny klimat. Najbardziej interesujący jest sposób przygotowania lubianej przekąski.

Czytaj także:  Co oprócz kawy pobudza do działania?

Film jest paradą domowej roboty popcornu. Autor zamiast położyć na patelnię pokrywkę postanowił przykryć ją folią aluminiową, którą następnie nakłuł nożem.

To genialny sposób, ponieważ perforowana folia działa jak wbudowany zawór spustowy, pozwalając na zgromadzenie się pary wystarczającej do rozpoczęcia trzaskania, a następnie natychmiastowe uwolnienie jej nadmiaru, aby nie mogła ponownie kapać do patelni.

Czytaj także:  Co oprócz kawy pobudza do działania?

Sposób wykonania jest prosty. Zaciśnij krawędzie folii aluminiowej na patelni, nakłuj ją małym, ostrym nożem i podkręć ciepło na kuchence. W mgnieniu oka będziesz mieć idealnie chrupiący, puszysty popcorn – bez kropli wody, które mogłyby zepsuć doznania smakowe.

Komentarze

Nie przegap najciekawszych wiadomości! Obserwuj nas w Google News.