REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaUsmaż kotlety na tym tłuszczu. Będą bardzo chrupiące i soczyste

Usmaż kotlety na tym tłuszczu. Będą bardzo chrupiące i soczyste

Usmaż kotlety na tym tłuszczu
Pixabay

Usmaż kotlety na tym tłuszczu, a będą przepyszne, wilgotne w środku i obłędnie soczyste. Sprawdź o jaki tłuszcz chodzi i koniecznie wypróbuj usmażyć na nim kotlety. 

REKLAMA

Kotlety mielone i schabowe są najbardziej popularną propozycją obiadową. Muszą być dobrze dobrawione, soczyste w środku z chrupką warstwą na wierzchu. Wtedy wraz ziemniakami i surówką tworzą danie idealne. Okazuje się, że istotną rolę odgrywa to, na jakim tłuszczu je smażymy. Można nadać kotletom lepszego aromatu i smaku dzięki temu. O jaki tłuszcz chodzi? Odpowiadamy!

Usmaż kotlety na tym tłuszczu. Będą perfekcyjne w smaku

Kotlety schabowe lub mielone najczęściej smaży się na oleju rzepakowym, ale to wcale nie jest najlepsze rozwiązanie pod względem smaku i aromatu. Najlepszy będzie smalec w połączeniu z odrobiną skwarek boczku wędzonego. Nada on niezwykłego smaku. Kotlety będą chrupiące jak nigdy dotąd, a w dodatku soczyste. Spróbuj, a nie pożałujesz.

Sprawdź też świetny przepis na kotlety mielone. Znajdziesz go tutaj.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA