Usmaż kotlety na tym tłuszczu, a będą przepyszne, wilgotne w środku i obłędnie soczyste. Sprawdź o jaki tłuszcz chodzi i koniecznie wypróbuj usmażyć na nim kotlety.
Kotlety mielone i schabowe są najbardziej popularną propozycją obiadową. Muszą być dobrze dobrawione, soczyste w środku z chrupką warstwą na wierzchu. Wtedy wraz ziemniakami i surówką tworzą danie idealne. Okazuje się, że istotną rolę odgrywa to, na jakim tłuszczu je smażymy. Można nadać kotletom lepszego aromatu i smaku dzięki temu. O jaki tłuszcz chodzi? Odpowiadamy!
Usmaż kotlety na tym tłuszczu. Będą perfekcyjne w smaku
Kotlety schabowe lub mielone najczęściej smaży się na oleju rzepakowym, ale to wcale nie jest najlepsze rozwiązanie pod względem smaku i aromatu. Najlepszy będzie smalec w połączeniu z odrobiną skwarek boczku wędzonego. Nada on niezwykłego smaku. Kotlety będą chrupiące jak nigdy dotąd, a w dodatku soczyste. Spróbuj, a nie pożałujesz.
Sprawdź też świetny przepis na kotlety mielone. Znajdziesz go tutaj.