Jajka w chrupiącej panierce zaskoczą każdego swoim wyjątkowym smakiem. To przekąska, która skrada serca i przede wszystkim zaskakuje. Poznaj przepis.
Czy kiedykolwiek jadłeś jajka w tak chrupiącej wersji? Jeśli nie to koniecznie musisz wypróbować tej obłędnej przekąski. Wykonanie jest banalnie proste i z pewnością zachwyci twoich bliskich i znajomych. Przepis znajduje się poniżej.
Jajka w chrupiącej panierce zachwycą każdego. Przepis
Składniki:
» 2 duże jajka
» 3/4 łyżeczki soli
» pieprz do smaku
» pół łyżeczki słodkiej papryki
» 250 g mąki uniwersalnej
» pół łyżeczki proszku do pieczenia
» 1 łyżeczka bulionu w proszku lub kucharka
» 5 łyżek wody
Przygotowanie:
Jajka wbij do miski, następnie dodaj sól, pieprz do smaku oraz słodką paprykę, następnie wymieszaj. Przelej jajka na rozgrzaną patelnie i usmaż je w formie omleta. Zdejmij ostrożnie z patelni, a potem przekrój na równe trójkąty, tak jak pizzę.
Mąkę wymieszaj w misce z proszkiem do pieczenia oraz bulionem w proszku lub kucharkiem i wymieszaj. Odłóż z tego 4 łyżki mąki do innej miseczki i dodaj wodę, a potem wymieszaj by nie było grudek.
Maczaj każdy kawałek wykrojonego jajka w mące z wodą, a potem w samej mące. Smaż na patelni z dobrze rozgrzanym i głębokim tłuszczem do zarumienienia. I gotowe, podawaj je z sosem majonezowym. Smacznego!