Moja babcia piecze udka z kurczaka na ziemniakach. To świetny przepis, którym można zachwycić swoich bliskich. Jest prosty, szybki i niezwykle smaczny.
Ten przepis to idealny pomysł na szybki i pyszny obiad według mojej babci. Przygotowuje je w niecodzienny sposób – a mianowicie nakłuwa udka z kurczaka wraz z ziemniakiem na patyczek od szaszłyków. Dzięki temu udka są idealnie upieczone, a ziemniak idealnie uzupełnia całą resztę.
Moja babcia piecze udka z kurczaka na ziemniakach. Idealny obiad dla każdego
Składniki:
» 5 średnich ziemniaków
» 10 udek z kurczaka
» sól i pieprz
» słodka papryka, czosnek granulowany, przyprawa do kurczaka
» 1 cebula
Przygotowanie:
Ziemniaki umyj, a potem przekrój je na pół, następnie posmaruj je tłuszczem i dopraw solą oraz pieprzem. Nakłuj na patyczek do szaszłyków, a potem pokrój cebulkę w krążki i nakłuj ją na patyczek z ziemniakiem. Udka z kurczaka dopraw solą, pieprzem, słodką paprykę, czosnek granulowany, przyprawa do kurczaka. Piecz w temperaturze 190°C przez 55 minut. Podawaj z surówką, smacznego!