Moja teściowa zalewa czerstwy chleb kawą. Będziesz z pewnością zachwycony jeśli dowiesz się co z tego wyjdzie. Smak jest obłędny.
Mało kto zna ten sekretny, stary przepis. Robiła go mama mojej teściowej. Zaskoczyłam się tym smakiem, ponieważ nie spodziewałam się, że wyjdzie z tego coś tak pysznego. Poznaj przepis.
Moja teściowa zalewa czerstwy chleb kawą. Efekty są niesamowite
Składniki:
» 200 g czerstwego chleba
» 1,5 szklanki mleka
» 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
» 2 jajka
» 1/2 szklanki cukru pudru
» cukier wanilinowy
» kajmak
Przygotowanie:
Pokrój czerstwy chleb na małe kawałki. Mleko wlej do dużej miski, następnie dodaj kawę rozpuszczalną. Wymieszaj i wlej do chleba, a potem wymieszaj aby dobrze nasiąknął płynem. Dodaj jajka, cukier puder i cukier wanilinowy, a następnie zblenduj na gładki krem.
Do blaszki wlej wodę, a potem ułóż 5 kokilek. Wyłóż do każdej z nich warstwę kajmaku, a następnie wlej masę kawową. Przykryj blaszkę folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz 40-50 minut. Smacznego!