Piekę to ciasto prawie codziennie. Jest niezwykłe w smaku, wychodzi wilgotne, aromatyczne i bardzo mięciutkie. Poznaj przepis.
Przepis jest banalnie prosty i szybki. Składniki łatwo dostępne, dlatego z pewnością to ciasto wyjdzie każdemu początkującemu kucharzowi. Dodatek kawałków czekolady sprawia, że po upieczeniu jest niesamowicie aksamitne.
Piekę to ciasto prawie codziennie. Przepis
Składniki:
(forma do pieczenia: 25×12 cm)
» 2 jajka
» 100 g cukru
» 125 ml oleju roślinnego
» 125 ml ciepłego mleka
» 1 łyżka kakao
» 200 g mąki
» 1 łyżeczka proszku do pieczenia
» 1 czekolada mleczna
Przygotowanie:
Jajka wbij do miski, a potem dodaj cukier i zmiksuj na jasną masę. Dodaj ciepłe mleko i olej, następnie krótko wymieszaj. Wsyp mąkę, kakao i proszek do pieczenia, następnie wymieszaj. Dodaj pokrojoną czekoladę, a potem przelej do blaszki. Piecz w 180 stopniach przez około godzinę do suchego patyczka.
Smacznego!