Rosół jest bardzo ważnym elementem polskiej kultury i tradycji. Aby przygotować przepyszną i aromatyczną zupę, wystarczy zastosować kilka trików, które dodadzą jej niesamowitego smaku.
Samodzielne przygotowanie rosołu w domu wymaga poświęcenia dość sporej ilości czasu. W celu uzyskania znakomitego efektu, można zastosować jeden z podanych przez Radio Zet trików, które sprawią, że zupa będzie znacznie smaczniejsza.
Sekret tego dania tkwi w wykorzystanym do przyrządzenia mięsie. Najlepszą zupę można uzyskać z kury lub kurczaka. W trakcie gotowania do wywaru warto dodać kości szpikowe, dzięki czemu uzyskamy znacznie głębszy smak.
Aby uzyskać bardziej przejrzysty kolor zupy, po jej ugotowaniu należy wyjść szumowiny. Jeśli natomiast na powierzchni rosołu pojawiło się zbyt dużo tłustego osadu, wystarczy włożyć garnek do lodówki, a następnie bez problemu zdjąć niepożądaną substancję.
Już pod koniec gotowania do garnka warto wrzucić ulubione warzywa, takie jak na przykład marchewka. Zapewni to zupie bardziej delikatny i warzywny smak.