Bezglutenowy, pyszny, wegański przysmak nie jest dedykowany tylko osobom stroniącym od produktów zwierzęcych. W jego smaku zakochają się wszyscy, którzy pragną zadbać o linię.
Miłośnicy czekolady, którzy zwracają uwagę na liczbę kalorii mogą być zadowoleni. Poniższy przepis pozwoli im na przygotowanie deseru, który z jednej strony zachwyci smakiem, a z drugiej nie spowoduje nadmiernego przybycia kilogramów.
Składniki:
60 g oleju kokosowego
30 g surowego sproszkowanego kakao
2 łyżki miodu ekologicznego
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Sposób przygotowania:
Do wysokiego naczynia stopniowo dodajemy wszystkie składniki i blendujemy je na wysokich obrotach. Potem przygotowujemy foremki do muffinków, do których wlewamy przygotowaną masę.
Na koniec deser możemy udekorować ulubionymi składnikami – orzeszkami pekan, jagodami goji, ulubionymi owocami, wiórkami kokosowymi lub solą himalajską. Dobrze sprawdzi się również cynamon i kakao.