REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaPrzepis Anny Starmach na gofry lepsze niż nad morzem!

Przepis Anny Starmach na gofry lepsze niż nad morzem!

Fot. Pixabay.com

Gofry są jednym z kultowych elementów wzbogacających każdy wakacyjny wyjazd. Ich największą zaletą jest możliwość przygotowania w różnych wersjach. Poniższy przepis to udowadnia.

REKLAMA

Przepyszne, chrupiące i aromatyczne gofry są dla wielu osób najlepszym pomysłem na słodką przekąskę. Poniższy przepis Anny Starmach pozwala przygotować pyszną ich wersję we własnej kuchni.

Składniki:

250 g mąki
250 ml mleka
1 jajko
1 łyżka cukru
3 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

REKLAMA

Sposób przygotowania:

Żółtka i białka oddzielamy od siebie. Biało przelewamy do osobnej miski i ubijamy mikserem lub trzepaczką na sztywną pianę. W drugiej misce łączymy suche składniki i dodajemy mleko, żółtko i olej, po czym łączymy w jednolitą masę. Potem dodajemy białko i delikatnie mieszamy.

Następnie smażymy gofry na gofrownicy. Skrzydła urządzenia smarujemy olejem lub masłem przy użyciu pędzla i rozgrzewamy. Potem nakładamy ciasto i smażymy, aż nabiorą chrupkości i odpowiedniego koloru.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Cezary
Redaktor i dziennikarz z ponad 10-letnim doświadczeniem. Skupia się na faktach, bieżących wiadomościach i tematach, które będą interesujące dla każdego czytelnika. Główny cel - aby każdy tekst odpowiadał na wszelkie pytania czytelnika.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA