Babeczki bez mleka, mąki i cukru to świetna alternatywa dla klasycznych przepisów. Są idealne na każdą okazję i wbrew pozorom, smakują nawet lepiej niż te, które mają tradycyjną recepturę. Poznaj przepis.
Do przygotowania tych pysznych babeczek wystarczą dwa proste składniki – czekolada oraz jajka. Nie wymagają mąki, nabiału, ani cukru. Są obłędne w smaku i z pewnością zaskoczą każdego. Poznaj rewelacyjny i błyskawiczny przepis na babeczki czekoladowe.
Babeczki bez mleka, mąki i cukru – przepis
Składniki:
» 260 g półsłodkiej ciemnej czekolady
» 3 jajka
Przygotowanie:
Do szklanki wrzuć kostki czekolady, następnie włóż do mikrofalówki, by rozpuścić. Białka oddziel od żółtek, wrzuć osobno żółtka i białka do innej miski.
Białka ubij na bardzo sztywną pianę, następnie odstaw do lodówki. W tym czasie dodaj do żółtek rozpuszczoną czekoladę i wymieszaj szybko. Dodaj ubitą pianę z pianek i mieszaj, ale delikatnie. Piekarnik nagrzej do 170 stopni, a blaszkę na muffiny posmaruj masłem. Wlej masę czekoladową do form i piecz przez 30 minut. I gotowe!
Babeczki możesz podać z cukrem pudrem, owocami, bitą śmietaną. Smakują rewelacyjnie, smacznego!