Co zrobić aby sernik był obłędnie puszysty? To pytanie zadaje wiele osób, dlatego dziś przedstawiamy najlepszy sposób na ten pyszny deser. Będzie nie tylko puszysty, ale też nie opadnie po upieczeniu. Poznaj rewelacyjny trik.
Sernik to najbardziej uwielbiane ciasto. Ma wyjątkowy smak, jest lekki jak chmurka. Wiele osób popełnia błędy podczas pieczenia, dlatego opada, pęka, a po wystudzeniu jest zbity. Okazuje się, że nie trzeba kombinować i modyfikować przepisu, by wyszedł idealny i niezwykle puszysty. Wystarczy tylko użyć…bardzo ostrego noża – wypróbuj, a efekty przejdą twoje najśmielsze oczekiwania.
Co zrobić aby sernik był niezwykle lekki i nie opadał? Wypróbuj trik z nożem
Ostry nóż i sernik? To połączenie może wydawać się mało skuteczne, a jednak okazuje się, że jest to stary, babciny trik, o którym mało kto wie! Od dziś nie musisz dodawać do masy serowej różnych składników mających sprawić, że ciasto nie opadnie. Wystarczy, że wypróbujesz rewelacyjnego sposobu z użyciem ostrego, cienkiego noża. Jak to zrobić? To proste!
W połowie czasu pieczenia wyjmij sernik na chwilę z piekarnika, a potem weź ostry, cienki nóż i delikatnie oddziel nim brzegi masy serowej od blaszki. Natychmiast włóż sernik ponownie do piekarnika. Dzięki temu wypiek będzie miał swobodę ruchu i bardziej wyrośnie, nie opadnie i nie popęka. A co najważniejsze – będzie nieziemsko puszysty!