Ciasto z bananami – wilgotne, mięciutkie i puszyste jak chmurka. Przygotowanie jest proste i błyskawiczne, wystarczy wymieszać wszystkie składniki i wstawić do piekarnika.
Ten przepis jest rewelacyjny w smaku i prosty w wykonaniu. Ciasto o czekoladowym smaku z dodatkiem bananów tworzy idealne połączenie. To właśnie dzięki bananom ciasto jest obłędnie wilgotne, puszyste i lekkie. Poznaj przepis i koniecznie wypróbuj.
Ciasto z bananami – lekkie jak piórko. Przepis
Składniki:
» 3 banany
» 3 łyżeczki proszku do pieczenia
» 4 jajka
» 1 szklanka cukru
» 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
» 3/4 szklanki oleju
» 2,5 szklanki mąki pszennej
» 3 duże łyżki kakao
Przygotowanie:
Wszystkie składniki oprócz bananów wsyp do miseczki i zmiksuj do połączenia się składników. Banany rozgnieć widelcem i dodaj do ciasta, a następnie krótko zmiksuj.
Gotową masę wlej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia oraz piecz przez 40 minut do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
I gotowe, smacznego!