Miękkie i pyszne zrazy to danie idealne na obiad. Bardzo ważne jest to, jakiego mięsa używamy do przygotowania zrazów, bo jest wyjątkowo jeden rodzaj, który zupełnie do nich nie pasuje.
Zrazy to roladki zawijane z ogórkiem, cebulką i wędzonym boczkiem. Podawane są w sosie własnym z dodatkiem ziemniaków i surówki. Mało kto wie, że jest pewien rodzaj mięsa, który dosłownie psuje smak całego dania, bo zrazy są bardzo twarde i suche.
Miękkie i pyszne zrazy – tego mięsa unikaj do ich przygotowania
Karkówka to mięso, którego powinno się szczególnie unikać, gdy mamy zamiar przygotować zrazy. Często wychodzą wtedy zbite, twarde i suche wewnątrz.
Jakie mięso jest najlepsze do zrazów?
Najlepsze mięso to wołowe z udźca, ligawy lub wieprzowe – z łopatki lub szynki. Wtedy mięso jest kruche, mięciutkie i soczyste w środku.