Dodaj ten składnik do masy makowej, a nie pożałujesz. Dzięki temu makowiec będzie idealny, a kiedy podasz go na talerzu zniknie w mgnieniu oka.
Na święta Bożego Narodzenia przygotowujemy makowca. To ciasto jest przepyszne za sprawą masy makowej, której przygotowanie wydaje się być bardzo proste. Okazuje się, że wykonanie może przysporzyć nam kłopotów w postaci twardej, zbitej i suchej masy. Na szczęście jest na to genialny sposób, a mianowicie składnik, dzięki któremu nie tylko uratujemy masę na makowca, ale nadamy jej też niezwykłego smaku i aromatu. Sprawdź i koniecznie zapamiętaj ten patent.
Dodaj ten składnik do masy makowej, a będzie idealna w smaku
Aby masa była wilgotna i aromatyczna dodaj do niej miód gryczany – nie inny. Dlaczego? Odpowiedź jest wręcz oczywista ponieważ miód gryczany jest najbardziej charakterystyczny smakowo od pozostałych. Po dodaniu go do masy makowej będzie ona niezwykle wilgotna, aromatyczna i przepyszna. Warto dodać go zamiast cukru, wtedy smak bakalii, maku i miodu stworzą rewelacyjne połączenie smaków.
Jeśli szukasz przepisu na makowca to koniecznie zajrzyj tutaj. Ta receptura jest świetna i wychodzi każdemu.