Jeśli masz ochotę na szybki deser, naleśniki będą najlepszym pomysłem. Usmażysz je w kilka chwil, a ich delikatność zdeklasuje smak innych placków. Wystarczy, że do ciasta dodasz serek homogenizowany o smaku waniliowym. Jego niezwykły aromat zachwyci nawet najbardziej wymagających. Wypróbuj już dziś.
Słodkie warianty naleśników zamienią twoje posiłki w prawdziwą ucztę. Zaskakująca wersja z serkiem homogenizowanym posmakuje nawet niejadkom. Koniecznie wypróbujcie ten wariant uwielbianego specjału.
Naleśniki z serkiem homogenizowanym – przepis
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej tortowej
150 g serka homogenizowanego waniliowego
1 łyżeczka cukru wanilinowego
2 małe jaja
1 szklanka mleka
olej rzepakowy do smażenia
szczypta soli
Wykonanie:
Do miski przesiej mąkę, dodaj cukier wanilinowy i sól. Wbij jaja, dodaj mleko i serek homogenizowany. Składniki zmiksuj na gładką masę, a potem na płytkiej patelni rozgrzej olej. Wlej porcję ciasta naleśnikowego i smaż ją, aż zrumieni się z obu stron. Gotowy naleśnik wyłóż na talerz. Czynności powtarzaj, aż wyczerpie się ciasto. Naleśniki z serkiem homogenizowanym najsmaczniejsze są na ciepło z dodatkiem dżemu owocowego np. winogronowego.
Wskazówka:
W zależności od gustu możesz dodać więcej lub mniej cukru wanilinowego. Serki homogenizowane są już zazwyczaj posłodzone, dlatego przed smażeniem możesz spróbować odrobinę masy – zbyt słodka nie jest pożądana.