Wbij jajka na zimną patelnię, a efekt cię zaskoczy. Tak pysznej jajecznicy jeszcze nie jadłeś. To trik, o którym mało kto ma pojęcie. Sprawdź!
Jajecznica to idealny pomysł na śniadanie. Najlepsza jest smażona na boczku. Większość osób smaży jajka klasycznie wrzucając je na rozgrzaną patelnię. Okazuje się, że jest pewien patent, który jest stosowany przez szefów kuchni. Mało kto wie o jego istnieniu, a powinien, bo smak tej jajecznicy jest niepowtarzalny.
Wbij jajka na zimną patelnię. Takiej jajecznicy jeszcze nie próbowałeś
Ten trik polega na wrzuceniu jajek na zimną patelnię. Potem włącz od razu kuchenkę i smaż ją na najwyższej temperaturze przez 25-30 sekund lekko mieszając. Jeśli lubisz boczek to podsmaż go wcześniej i daj mu trochę ostygnąć na patelni.
Gdy zastosujesz ten trik, jajecznica będzie bardzo puszysta, wilgotna i będzie mieć więcej smaku. Warto próbować nowych urozmaiceń klasycznych dań. Przekonaj się i spróbuj, a już zawsze będziesz robić jajecznicę w ten sposób.