Zalej tym gołąbki i upiecz w piekarniku, a ich smak będzie o niebo lepszy. To rewelacyjny patent, o którym wiedzą przeważnie szefowie kuchni.
Gołąbki to przepyszne i popularne danie kuchni polskiej. Składają się z mięsa mielonego, ryżu, cebuli i przypraw, które zawija się w liście kapusty. Najczęściej gotuje się je w wodzie i podaje w sosie pomidorowym. Jednak mało kto wie, że można je zrobić nieco inaczej, a będą jeszcze lepsze w smaku. Poznaj rewelacyjny trik.
Zalej tym gołąbki i upiecz w piekarniku. Genialny patent
Po zawinięciu farszu w liście kapusty, zamiast je gotować wybierz wersję pieczoną. Wtedy zalej je gęstą śmietaną z koncentratem pomidorowym. Jeśli chodzi o ilość to wystarczy jedno większe opakowanie + dwa duże koncentraty. Ta mieszanka nada kapuście tak pysznego smaku, że z pewnością będziesz robić je w ten sposób bardzo często. Upiecz je do miękkości, a pod koniec możesz ustawić funkcję grill, by skórka się przypiekła.
Sprawdź też pyszny przepis na gołąbki z kapusty pekińskiej, o którym pisaliśmy tutaj.