Chrupiąca przekąska na Sylwestra
YouTube screen | 쿠킹하루 Cooking Haru 🙂

Chrupiąca przekąska na Sylwestra, o której mało kto słyszał. Podawana jest z wieloma dodatkami – dżemem, kremami, czekoladą czy bitą śmietaną. Poznaj przepis. 

Nie masz pomysłu na ciekawą przekąskę? Polecamy chrupiące rurki naleśnikowe, które zrobisz w kilka minut, a ich smak sprawiają, że znikają z talerza błyskawicznie. To świetny pomysł, który zachwyca także pięknym i ciekawym wyglądem, dlatego z pewnością zaskoczysz swoich bliskich w sylwestrowy wieczór.

Chrupiąca przekąska na Sylwestra – jej smak zaskoczy każdego

Składniki:

» 100g mąki
» 60 g skrobi kukurydzianej
» 60 g cukru
1/4 łyżeczki soli
» 1 jajko
» 14 g roztopionego masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
» 90 ml mleka

Przygotowanie:

Do miseczki przesiej mąkę wraz ze skrobią kukurydzianą (zmielone płatki kukurydziane). Dodaj proszek do pieczenia, sól, cukier, jajko, mleko, następnie całość zmiksuj na gładką masę. Na koniec dodaj roztopione masło i wymieszaj łyżką.

Patelnie rozgrzej, a potem za pomocą łyżki lub rękawa kuchennego wylewaj cieniutkie, okrągłe paski – pionowo i poziomo. Po kilku minutach zwiń naleśnik w rulonik.

Chrupiąca przekąska na Sylwestra
YouTube screen | 쿠킹하루 Cooking Haru 🙂

I chrupiąca przekąska gotowa – jeśli chcesz możesz wypełnić rurki kremem śmietankowym lub moczyć je w czekoladzie, dżemie.

Smacznego!

Udostępnij:

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę