Domowe chipsy ziemniaczane. Jak je zrobić, by były bardzo chrupiące?

domowe chipsy ziemniaczane
YouTube | 매일맛나 delicious day

Domowe chipsy ziemniaczane to błyskawiczna przekąska. Są zdrowsze od tych kupowanych w marketach, bo nie zawierają konserwantów. Wiele osób jednak nie wie, w jaki sposób je przygotować, by były obłędnie chrupiące i jednocześnie pyszne. Przychodzimy z rewelacyjnym przepisem, który wyjdzie każdemu!

REKLAMA

Jak zrobić chipsy z ziemniaków, żeby były chrupiące i smaczne? To proste – wystarczy mieć odpowiednio dobry przepis, a chipsy wyjdą lepsze niż te kupione ze sklepu! Poznaj najlepszy przepis, który podbije serca największych smakoszy.

Domowe chipsy ziemniaczane – najlepszy przepis

domowe chipsy ziemniaczane
YouTube | 매일맛나 delicious day

Składniki:

» 2 ziemniaki

» pół łyżki soli

» olej

» czosnek granulowany

» papryka słodka

REKLAMA

Przygotowanie:

Ziemniaki obierz, a potem pokrój w bardzo cienkie plasterki. Do miski wlej zimną wodę, wsyp ziemniaki i odstaw na 10 minut – ten proces pozbawia je skrobi, a dzięki temu chipsy będą bardzo chrupiące. Do drugiej miski wlej gorącą wodę i wsyp sól, następnie wymieszaj.

Z zimnej wody wyjmij ziemniaki i wsyp do gorącej. Zostaw je na 3 minuty, a potem znów włóż do zimnej wody, ale na chwilę, by je lekko schłodzić. Wyjmij z wody, a potem dopraw czosnkiem granulowanym i słodką papryką. Smaż je na dobrze rozgrzanym, głębokim oleju. I gotowe, smacznego!

Podziel się: