Fasolka szparagowa w niezwykłym wydaniu. Trudno się jej oprzeć!

Fot. Pixabay.com

Fasolka szparagowa jest pysznym pomysłem na pełnowartościowy posiłek. Jej tradycyjna forma podania jest wszystkim dobrze znana, ale poniższa propozycja jest jeszcze ciekawsza!

   

Fasolka szparagowa niewątpliwie zajmuje zasłużone miejsce w polskiej kuchni. Jest składnikiem wielu pysznych dań, ale także występuje w samodzielnej wersji. Poniższy przepis to jedna z ciekawszych propozycji.

Składniki:

   

500 g fasolki szparagowej
30 g sezamu
30 ml sosu sojowego
odrobina startego imbiru
2 posiekane ząbki czosnku
odrobina soli

Sposób przygotowania:

   

Myjemy fasolkę i odcinamy końcówki. Wkładamy ją do osolonej wody i gotujemy przez 15 minut. Sezam podgrzewamy na suchej patelni, a na koniec dodajemy go do fasolki wraz z sosem sojowym, startym imbirem, czosnkiem i solą.

Udostępnij:
     

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę