Fot. Pixabay.com

Fasolka szparagowa jest pysznym pomysłem na pełnowartościowy posiłek. Jej tradycyjna forma podania jest wszystkim dobrze znana, ale poniższa propozycja jest jeszcze ciekawsza!

Fasolka szparagowa niewątpliwie zajmuje zasłużone miejsce w polskiej kuchni. Jest składnikiem wielu pysznych dań, ale także występuje w samodzielnej wersji. Poniższy przepis to jedna z ciekawszych propozycji.

Składniki:

500 g fasolki szparagowej
30 g sezamu
30 ml sosu sojowego
odrobina startego imbiru
2 posiekane ząbki czosnku
odrobina soli

Sposób przygotowania:

Myjemy fasolkę i odcinamy końcówki. Wkładamy ją do osolonej wody i gotujemy przez 15 minut. Sezam podgrzewamy na suchej patelni, a na koniec dodajemy go do fasolki wraz z sosem sojowym, startym imbirem, czosnkiem i solą.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Cezary K.

Redaktor strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Wiadomości, Kulinaria