Idealna fasolka szparagowa. Można ją jeść cały czas!

Fot. Pixabay.com

W Polsce fasolka szparagowa zajmuje zasłużone wysokie miejsce. Często jest dodawana do dań obiadowych, ale równie często jest spożywana samodzielnie. Poniższy przepis pozwala przygotować ją w najlepszy sposób.

REKLAMA

Fasolka szparagowa stanowi niezwykle zdrowe, ale i pyszne uzupełnienie diety. Przygotowując ją według poniższego przepisu możemy być pewni znakomitego smaku.

Składniki:

REKLAMA

fasolka szparagowa 1 kg
masło 100 g
pół pęczka kopru
bułka tarta 100 g
3 ząbki czosnku
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

REKLAMA

Fasolkę dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, a potem dcinamy końcówki. Do garnka wlewamy wodę i wyspujemy łyżkę soli. Gotujemy w niej fasolkę do miękkości, po czym odstawiamy. Na suchą patelnię wsypujemy bułkę tartą i prażymy. Kiedy będzie złota, dodajemy masło i przeciśnięty czosnek. Wsypujemy na patelnię fasolkę, dodajemy koperek i smażymy przez dwie minuty.

Udostępnij: