Fot. Pixabay.com

Miód jest znakomitym dodatkiem do wielu przyrządzanych w kuchni specjałów. Aby jak najłatwiej i najprzyjemniej można było z niego korzystać, warto zaopatrzyć się w odpowiednie przyrządy.

Pyszny, słodki i aromatyczny miód jest świetnym dodatkiem do herbaty, syropów czy innych słodkich potraw. Bez jego dodania trudno sobie wyobrazić wiele specjałów, które możemy przyrządzić we własnej kuchni.

Jak poleca portal Smakosze, zdecydowanie lepsza do nabierania miodu jest metalowa łyżka. Powodem tego jest całkowicie zrozumiały fakt dotyczący drewnianych łyżek.

Posiadają one dość nieregularną strukturę – znajdują się na niej mniejsze lub większe zagłębienia. Przy wykorzystywaniu ich w innych procesach gotowania, zostają w niej kawałki pożywienia, przez co mogą się tam rozwijać kolonie bakterii.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Cezary K.

Redaktor strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Wiadomości, Kulinaria