kotleciki jaglane

Przedstawiamy przepis, który możesz wykorzystać jako dodatek do obiadu. Kotleciki jaglane z serem znakomicie smakują ze standardowymi dodatkami typu mięso, ryba czy surówka. Warto również przygotować kotleciki jako oddzielną przekąskę, która doskonale sprawdza się z sosem czosnkowym. Wypróbuj bardzo łatwą recepturę.

Przepis na kotleciki jaglane z serem

Składniki na około 15 sztuk:
– kasza jaglana 200g
– 1 jajko
– ser 150g
– kostka rosołowa
– bułka tarta

Przygotowanie:
Kaszę ugotuj z kostką rosołową do całkowitego odparowania wody. Po ostudzeniu kaszy wbij jajko, następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach ser, a później całość wymieszaj. Jeżeli masa jest za mokra, opcjonalnie możesz dodać łyżkę mąki. Po uzyskaniu jednolitej masy uformuj kotleciki, a na koniec obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut z każdej strony. Smacznego!

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę