Kotlety schabowe w pysznej odsłonie. Soczyste i chrupiące

Kotlety schabowe w pysznej odsłonie

Poznaj przepis na kotlety schabowe w pysznej odsłonie. Jest to niecodzienna wersja, bo dodatkiem do panierki są dwa bardzo znane składniki. Dzięki nim są bardzo soczyste wewnątrz i mają chrupiącą panierkę. Koniecznie wypróbuj!

REKLAMA

Nie masz pomysłu na obiad? Przygotuj kotlety w panierce maślano-jogurtowej. Ich smak będzie niepowtarzalny, zupełnie inny od klasycznych. Dodatek masła i jogurtu sprawi, że będą niezwykle chrupiące po usmażeniu.

Kotlety schabowe w pysznej odsłonie. Dodaj te 2 składniki

Kotlety schabowe wychodzą suche

Składniki:

kilka plastrów schabu
sól i pieprz
pół łyżeczki przyprawy do gyrosa
dwa ząbki czosnku
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki masła
2 jajka
bułka tarta + starty ser do panierki

REKLAMA

Przygotowanie:

Schab rozbij. Do miski dodaj: sól, pieprz, przyprawę do gyrosa, czosnek przeciśnięty przez praskę, jogurt naturalny i starte na tarce zimne masło. Całość wymieszaj i dodaj plastry schabu. Odstaw do lodówki na 20 minut.

Ser zetrzyj na tarce (ilość wedle uznania) i dodaj do bułki tartej. Wymieszaj i obtaczaj w panierce plastry schabu. Smaż na patelni z większą ilością tłuszczu do zarumienienia panierki.

Pyszne kotlety podawaj z ziemniakami posypanymi koperkiem i surówką z warzyw. Smacznego!

Podziel się: