ketchup

Ketchup jest smacznym dodatkiem do zapiekanek, pizzy oraz wielu innych potraw. Ten wyjątkowy sos pomidorowy niezmiennie cieszy się ogromną popularnością i wiedzie prym polskich stołach. Przepadają za nim zarówno dzieci, jak i dorośli. Jak wybrać ten najlepszy? Poznaj kilka prostych i praktycznych wskazówek.

W sklepach znajdziemy różne rodzaje ketchupu. Podczas zakupu w sklepie warto gruntownie rozważyć jego zakup i nie sięgać po pierwszy z brzegu. Sprawdź, czym warto się kierować, wybierając ketchup.

Wybór najlepszego ketchupu – przydatne wskazówki

Jeśli chcesz kupić ketchup dobrej jakości, najpierw wprowadź w życie kilka praktycznych zasad. Po pierwsze, przeczytaj dokładny skład ketchupu, który znajduje się na jego etykiecie. Kupuj taki produkt, w którym jest najmniej substancji dodatkowych, a najwięcej pomidorów. Lepiej kup taki zrobiony ze świeżych pomidorów, a nie z koncentratu.

W wielu sosach pomidorowych można znaleźć różne dodatki: syrop glukozowo-fruktozowy, sztuczne barwniki, skrobię modyfikowaną czy benzoesan sodu – te związki powodują, że cena danego wyrobu jest niska, przez co bardziej zachęcająca dla niezorientowanego konsumenta. Zwracaj uwagę na skład ketchupu zapakowanego w tubę oraz w słoik. Zdarza się często, że ich składy różnią się od siebie.

Przechowywanie ketchupu

Jeśli otworzyłeś ketchup, to wstaw go do lodówki. Niska temperatura sprawi, że sos tak szybko się nie zepsuje.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: ShareInfo.pl

Wydawca strony ShareInfo.pl | Kategoria ogólna