REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaOgórki małosolne wg przepisu Anny Starmach. Pyszne i aromatyczne

Ogórki małosolne wg przepisu Anny Starmach. Pyszne i aromatyczne

Fot. Pixabay.com

Wielu Polaków nie wyobraża sobie tworzenia swojej kuchni bez obecności ogórków małosolnych. Poniższa propozycja ich przygotowania według receptury Ani Starmach pozwala na to każdemu.

REKLAMA

Ogórki małosolne są niewątpliwie jednym z rarytasów polskiej kuchni. Ich walory smakowe sprawiają, że pasują do wielu innych posiłków. Przygotowując je według poniższej receptury może być pewni udanej potrawy.

Składniki:

2,5 l wody
8 gałązek kopru
8 ząbków czosnku
3 liście laurowe
3 łyżki soli
ogórki

REKLAMA

Sposób przygotowania:

Wodę gotujemy z solą, po czym odstawiamy ją do ostygnięcia. W międzyczasie obieramy czosnek i kroimy ząbki na pół. Po wybraniu odpowiedniego naczynia układamy w nim ogórki. Na dnie kładziemy kilka gałązek kopru i 4 ząbki czosnku. Potem ogórki układamy jeden obok drugiego. Na górę kładziemy jeszcze jedną warstwę kopru i czosnku. Wszystko zalewamy wodą z solą. Odstawiamy na co najmniej 24 godziny.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Cezary
Redaktor i dziennikarz z ponad 10-letnim doświadczeniem. Skupia się na faktach, bieżących wiadomościach i tematach, które będą interesujące dla każdego czytelnika. Główny cel - aby każdy tekst odpowiadał na wszelkie pytania czytelnika.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA