ciasto naleśnikowe
fot. Pixabay

Przepadacie za naleśnikami, ale zazwyczaj ich wygląd jest daleki od ideału? Radzimy, co z tym zrobić. Efekt na pewno was zaskoczy.

Naleśniki to doskonała opcja, jeśli chcecie zaskoczyć domowników wyśmienitą, kulinarną niespodzianką. To także fantastyczny pomysł na śniadanie, szczególnie dla ludzi zapracowanych, którzy zazwyczaj nie mają czasu na przygotowywanie skomplikowanych posiłków. Zrobienie tej potrawy jest niezwykle proste, nawet jeśli nie macie wprawy kulinarnej. Naleśniki możecie przyrządzić na wiele ciekawych sposobów – w każdej odsłonie będą kulinarnym przebojem. Dlaczego warto dodać do nich wodę gazowaną? Wyjaśniamy.

Jaki efekt uzyskamy po dodaniu wody gazowanej do ciasta naleśnikowego?

Naleśniki mogą być szybkim śniadaniem, smacznym podwieczorkiem lub pożywną kolacją, a gdy zawiniemy w nie treściwy farsz, wówczas mogą być doskonałą propozycją na obiad. Ich niepowtarzalny smak w znacznym stopniu zależy od doboru właściwych składników. Tym razem wyjaśnimy wam, dlaczego warto dodać do nich wodę gazowaną. Otóż dzięki temu naleśniki po usmażeniu będą wyjątkowo puszyste i lekkie. Niemal identyczny rezultat uzyskacie, po dodaniu łyżeczki sody lub proszku do pieczenia.

Z czym podawać naleśniki?

Naleśniki mają jedną, największą zaletę – można je podawać na różne sposoby. Będą smakowały znakomicie z dodatkiem dżemu albo kremu czekoladowego. Można je także serwować z bitą śmietaną oraz ulubionymi owocami. W wersji obiadowej można przygotować je z dodatkiem pieczarek bądź szpinaku i dla urozmaicenia smaku dołączyć do nich delikatny sos jogurtowy albo czosnkowy.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę