REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaCiasto pastelowe z serka homogenizowanego to ozdoba każdego stołu. Przyrządzisz je błyskawicznie

Ciasto pastelowe z serka homogenizowanego to ozdoba każdego stołu. Przyrządzisz je błyskawicznie

ciasto pastelowe
fot. Facebook / Proste przepisy na smaczne potrawy

Wspaniałe ciasto pastelowe z serka homogenizowanego, z dodatkiem herbatników zachwyci nie jednego wielbiciela słodyczy. Deser smakuje wyśmienicie, wygląda uroczo i jest ozdobą każdego stołu. Błyskawiczny smakołyk nie wymaga pieczenia, a do jego przygotowania potrzeba tylko 4 składników. Jeśli nie masz czasu na długotrwałe pieczenie ciast, ten przepis jest wprost dla Ciebie! Utrzymane w pastelowej kolorystyce ciasto uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli. Najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy herbatniki odrobinę zmiękną, wtedy nabiera delikatności i cudownie rozpływa się w ustach.

REKLAMA

Ciasto pastelowe zrobione z kremowego serka, z dodatkiem galaretek owocowych to lekki i apetyczny deser dla każdego, a oto przepis:

Składniki:
800 g słodkiego serka homogenizowanego o smaku waniliowym
200-220 g herbatników maślanych
2 galaretki żółte (np. o smaku cytrynowym lub brzoskwiniowym)
2 galaretki czerwone (np. o smaku truskawkowym lub poziomkowym)

Przygotowanie:
Czerwone galaretki rozpuść w 2 szklankach gorącej wody. To samo zrób z galaretkami żółtymi. Przyrządzoną galaretkę czerwoną odstaw do ostygnięcia, najlepiej do zlewu wypełnionego chłodną wodą. Galaretkę żółtą odstaw na blat.

REKLAMA

Wyłóż blaszkę (o wymiarach 21 x 28cm) papierem do pieczenia i porozkładaj w niej herbatniki – równomiernie obok siebie.

Ostudzoną czerwoną galaretkę (może być nadal płynna, lecz musi być schłodzona) wymieszaj z 400 g serka homogenizowanego. Lekko zgęstniałą galaretkę z serkiem wlej do foremki z herbatnikami. Jednocześnie wstaw do zlewu galaretkę barwy żółtej. Gdy odpowiednio przestygnie dodaj do niej resztę serka homogenizowanego (400g). Masę delikatnie wymieszaj i wylej na stężałą masę w blaszce. Umieść na wierzchu ciasta następną partię maślanych herbatników. Deser odstaw do całkowitego stężenia, potem pokrój go na mniejsze kawałki. Smacznego.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
ShareInfo.pl
Wydawca strony ShareInfo.pl | Kategoria ogólna

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA