REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaJak sprawić, aby panierka nie odpadała ze schabowych? Jest na to prosty...

Jak sprawić, aby panierka nie odpadała ze schabowych? Jest na to prosty trik

schabowe

REKLAMA

Kotlety schabowe są absolutną klasyką polskiej kuchni. Niekiedy może dojść do sytuacji, że przygotowana panierka od nich odpada. Co można zrobić, aby tak się nie stało i zachowały swój pierwotny smak?

Panierka w kotletach schabowych pełni nie tylko rolę smakową. Wpływa również na fakt utrzymania wilgoci mięsa schabowego. Dzięki niej schab podczas smażenia się nie wysuszy i będzie soczysty w środku.

Niekiedy dochodzi do sytuacji, że panierka odpada od kotletów schabowych. Wówczas możemy być pewni, że popełniliśmy prosty błąd – daliśmy im za krótki czas na odpoczynek przed smażeniem.

REKLAMA

Jeśli panierka nabierze wilgoci od mięsa, wówczas z pewnością nie uda się ich odpowiednio przygotować. Jak zaleca portal Smakosze.pl, warto zatem wrzucać kotlety na patelnię tuż po obtoczeniu ich w panierkę.

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Cezary
Redaktor i dziennikarz z ponad 10-letnim doświadczeniem. Skupia się na faktach, bieżących wiadomościach i tematach, które będą interesujące dla każdego czytelnika. Główny cel - aby każdy tekst odpowiadał na wszelkie pytania czytelnika.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA