Jak sprawić, aby panierka nie odpadała ze schabowych? Jest na to prosty trik

schabowe

Kotlety schabowe są absolutną klasyką polskiej kuchni. Niekiedy może dojść do sytuacji, że przygotowana panierka od nich odpada. Co można zrobić, aby tak się nie stało i zachowały swój pierwotny smak?

   

Panierka w kotletach schabowych pełni nie tylko rolę smakową. Wpływa również na fakt utrzymania wilgoci mięsa schabowego. Dzięki niej schab podczas smażenia się nie wysuszy i będzie soczysty w środku.

Niekiedy dochodzi do sytuacji, że panierka odpada od kotletów schabowych. Wówczas możemy być pewni, że popełniliśmy prosty błąd – daliśmy im za krótki czas na odpoczynek przed smażeniem.

   

Jeśli panierka nabierze wilgoci od mięsa, wówczas z pewnością nie uda się ich odpowiednio przygotować. Jak zaleca portal Smakosze.pl, warto zatem wrzucać kotlety na patelnię tuż po obtoczeniu ich w panierkę.

     

Nie przegap najciekawszych artykułów!

→ Obserwuj ShareInfo.pl w Google News