REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaPatent Roberta Makłowicza na udany omlet. Przepis

Patent Roberta Makłowicza na udany omlet. Przepis

omlet
fot. Unsplash

Nietrudno natknąć się na osoby, które codziennie na śniadanie jedzą omlet. Nic dziwnego, to potrawa prosta w przygotowaniu i w gruncie rzeczy bardzo smakowita. Jeśli użyjemy odpowiednich składników, wtedy jeszcze bardziej podkręcimy smak tego dania. Okazuje się, że znany krytyk kulinarny – Robert Makłowicz dodaje do omleta lubiane przez wszystkich pieczarki.

REKLAMA

Robert Makłowicz wie, w czym tkwi sekret idealnego omleta

Dziś wypróbujemy przepis Roberta Makłowicza na pyszny omlet po francusku. Dzięki pieczarkom tego przysmaku z całą pewnością długo nie zapomnimy. Aby go przyrządzić, najpierw musimy zaopatrzyć się w niezbędne produkty.

Składniki:
15 g masła
3 jajka
pęczek szczypiorku
100 g pieczarek
pieprz, sól

Sposób przygotowania:
Posiekaj szczypiorek, a pieczarki pokrój na plasterki. Masło (10 g) podgrzej na patelni i podsmaż na nim grzyby. Gdy się trochę przyrumienią, wsyp do nich szczypiorek. Jeżeli chcesz, aby omlet miał bardziej wyrazisty smak, do mieszanki dodaj posiekany ząbek czosnku. Podsmażone składniki zdejmij z palnika i zabierz się za przygotowanie jajek. Wbij je do naczynia, dynamicznie wymieszaj z pieprzem i solą. Możesz także wzbogacić je o inne przyprawy – wszystko zależy od Twojego gustu. Resztę masła rozpuść na patelni i wylej na nią masę jajeczną. Gdy dół omleta się zetnie, dorzuć grzyby. Omlet delikatnie przewróć na drugą stronę i smaż na rumiany kolor. Gdy będzie gotowy, wyłóż go na talerz. Smacznego.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
ShareInfo.pl
Wydawca strony ShareInfo.pl | Kategoria ogólna

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA